Pořádané akce

 

Gulas-a-burcak-2017-page-001_3

 

Moravský rybářský svaz p. s. Týnec a Vinaři z Týnce

Pořádají 16.9.2017 ve sklepním areálu Velký Hradíštěk

„Soutěž ve vaření gulášů“

Do soutěže se mohou přihlásit tří až pěti členné týmy, které uvaří guláš z vlastních zdrojů v kotli.

Hodnotí se nejen kvalita hotového guláše, ale také kultura a profesionalita přípravy, čistota na pracovišti, celková prezentace týmu a doplňkový program. Uvítáme nejen profesionální přístup při vaření, ale i legraci a recesi.

Účelem soutěže je především užít si příjemné odpoledne a zkusit uvařit si guláš v netradičních podmínkách.

Soutěžní úkoly a podmínky:

- STARTOVNÉ NA JEDEN ( max. 5-ti členný) TÝM JE 300,- Kč (dřevo, prac. stůl, pečivo, misky a příbory)

- uvařit guláš dle svého uvážení v kotli vytápěném ohněm (min. 20 l guláše)

- předem může být maso nakrájené i naložené, zelenina očištěná a omytá (ne nakrájená!)

- je možno mít předem uvařený vývar

- doba vaření 12:00-15:00 hod

- degustační porce 20,- Kč (15,-Kč si ponechá soutěžící)

- celá porce dle vlastního uvážení (Kč)

Pořadatel zajistí:

- přístup k tekoucí pitné vodě

- označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit

- dřevo na topení

- slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších družstev

- 4 bochníky chleba na tým, misky, lžičky

Soutěžící si sami zajistí:

- kotel, suroviny k vaření (maso, koření a jiné ingredience)

- pracovní nářadí

- úklid a uvedení stánkového prostoru po akci do původního stavu!

Prezence soutěžících je 16.9.2017 od 11:00 hodin, poté bude soutěžícím přiděleno soutěžní místo.

Slavnostní zahájení soutěže bude v 12.00 hodin, zúčastní se jej všechny týmy. Do zahájení se nesmí krájet cibule, zelenina a nesmí se začít vařit. Týmy si mohou připravit pracoviště a roztopit oheň.

Hodnocení:

Hodnotit jednotlivé guláše bude veřejnost pomocí žetonů.

Nejlepší týmy budou odměněny věcnou cenou.

Další informace na emailu: savac@seznam.cz Uzávěrka přihlášek je 10.9.2017

 

Akce pořádané v roce 2017

9. prosince - Ochutnávka mladých vín a zabijačkové speciality